IWA World Water Congress & Exhibition 2016

Momenteel grijpt in Brisbane het tweejaarlijkse International Water (IWA) World Water Congress & Exhibition plaats. Waterexperten uit de hele wereld wisselen er nieuwe ideeën, recente innovaties, beste praktijken en resultaten van top-onderzoek uit.

AquaFlanders en het Vlaams Kenniscentrum Water (VLAKWA), een onafhankelijke divisie binnen VITO, coördineren de Belgisch/Vlaamse stand, uitgewerkt in samenwerking met Flanders Investment & Trade (FIT).

 

 

De Vlaamse drinkwaterbedrijven en AquaFlanders hebben belangstelling gewekt met hun concept van procesbenchmarking. Tevens worden de producten inzake drinkwaterproductie en waterproductie voor industriële processen in de kijker gezet.  Ook het educatief verhaal van Hidrodoe wordt te kijk gesteld op de stand.

 

 

Verschillende lezingen vanuit Vlaanderen door medewerkers van de Vlaamse waterbedrijven worden met belangstelling gevolgd en openen de deur naar belangrijke internationale contacten.

Er is ook grote aandacht voor de resultaten van "open call”-demonstratie projecten, uitgevoerd binnen het VITO/VLAKWA subsidiekader dat consortia van bedrijven de kans geeft op laagdrempelige wijze duurzame technieken, materialen, concepten en systemen uit te testen gedurende één jaar.

 

 

VITO RMA/WMT brengt er op de stand METALert (an emerging respons system for heavy metals in the environment) ruimtelijk verdeeld modellering van pesticide-uitspoeling in Vlaanderen, hergebruik van het water uit waterverzachters (ionenwisselaar) en een tool om efficiënte en billijke watertarieven voor stedelijke waterdiensten te ontwerpen onder de aandacht op de e-posters.  De Vlaamse internationaliseringsstrategie wordt gevolgd en De Watergroep, IWVA, Pidpa, AquaFlanders/KPMG, Aaqua, Applitek, Harsonic, TNAV en Trevi promoten er hun producten en diensten.

IMG_0030.JPG

IMG_0030.JPG

EDIT DELETE
IMG_0022.JPG

IMG_0022.JPG

EDIT DELETE
IMG_0032.JPG

IMG_0032.JPG

EDIT DELETE
IMG_0033.JPG

IMG_0033.JPG

EDIT DELETE
IMG_0042.JPG

IMG_0042.JPG

EDIT DELETE
IMG_0051.JPG

IMG_0051.JPG

EDIT DELETE