Aqua Belgica en AquaFlanders zetten samenwerking kracht bij door charter

Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, en AquaFlanders, de koepelvereniging van de Vlaamse water- en rioleringsbedrijven, stemmen de communicatie rond kraantjeswater en waterbehandeling in de toekomst nauwer op elkaar af.

Hiertoe tekenen beide organisaties op 26 oktober 2017 een gemeenschappelijk charter tijdens de Aquarama, de vakbeurs rond watertechnologie in de Brabanthal in Leuven. 
Het doel van dit charter is de eindconsument op de best mogelijke manier correct en eenduidig te informeren over de kwaliteit van het kraantjeswater, zoals aangeleverd door de drinkwaterbedrijven enerzijds, en over de mogelijke wens tot ontharding ervan door de eindconsument anderzijds. Tevens wordt de nodige aandacht gegeven aan een correcte plaatsing van onthardingsinstallaties en de noodzaak van regelmatig onderhoud om de drinkbaarheid te kunnen garanderen.

De ondertekening van het charter gebeurt door Eddy Albrecht, voorzitter Aqua Belgica en Herman Van Autgaerden, voorzitter AquaFlanders.

De vakbeurs Aquarama vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats. De beurs heeft de voorbije jaren een stevige reputatie opgebouwd en vormt voor alle stakeholders uit de wereld van watertechnologie en  waterbehandeling in België en Nederland een onmisbare afspraak. Industriële eindgebruikers vinden bij de meer dan 100 exposanten ongetwijfeld de oplossing voor hun uitdagingen inzake watertechnologie.

Perscontact:
Isolde Delanghe - secretaris Aqua Belgica – info@aquabelgica.be – 0473 89 45 18
Carl Heyrman - algemeen directeur AquaFlanders - cheyrman@aquaflanders.be - 0475 24 89 82

Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, is de beroepsvereniging van bedrijven binnen de sector van de waterbehandeling. Haar leden zijn fabrikanten, assemblagebedrijven, verdelers en installateurs van installaties voor waterbehandeling.

AquaFlanders is de koepelvereniging van de Vlaamse drinkwaterbedrijven en rioolbeheerders en treedt op als vertegenwoordiger van de volledige waterketen.